SAB schittert op de proclamatie VONW

Zondag 26 mei 2019, Leuven, Aula Pieter De Somer, KULeuven. Een zaal vol toekomstige wetenschappers en hun terecht fiere ouders en leerkrachten. Ook dit jaar werd SAB uitgenodigd op de proclamatie en prijsuitreiking van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. Na een boeiende uiteenzetting door Frank Deboosere, peter van de olympiades wetenschappen, beloofde deze zonnige dag ook een spannende dag te zijn.

Jolan Vandewal van 4 Wetenschappen selecteerde zich dit schooljaar als finalist in de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. In deze ‘olympische’ wedstrijd in de disciplines aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica overleefde hij twee voorrondes. Jolan bleef, samen met 29 andere jongeren uit de tweede graad secundair onderwijs, over uit een groep van 1807 effectieve deelnemers. In Leuven werd de rangschikking van de finalisten bekend gemaakt en werden de medailles overhandigd. Jolan behaalde een bronzen medaille. Proficiat, Jolan!!!

Dan was het de beurt aan de proclamatie van de ‘grote’ olympiades, dit is voor de leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs. Ook daar was SAB van de partij!
Kobe Steensels uit 6WW selecteerde zich dit schooljaar als finalist in de Biologie Olympiade. In deze ‘olympische’ wedstrijd biologie overleefde Kobe twee voorrondes en nam hij deel aan de finaleronde. Kobe behaalde een mooie 10de plaats. Vertrekkende uit een groep van 2466 effectieve deelnemers is dat een prachtig resultaat. Proficiat, Kobe!!!

SAB schittert op de proclamatie VONW