Finalisten voor de Biologie Olympiade zijn bekend!

Twee weken geleden vond de tweede ronde van de Biologie Olympiade plaats. Na een eerste selectie uit een groep van bijna 3 000 Vlaamse deelnemers, volgde een tweede vragenronde die doorging in Leuven. Uit een groep van bijna 200 deelnemers moesten er 15 finalisten (en twee reservekandidaten) geselecteerd worden. Onze school werd er vertegenwoordigd door Martin Wyckmans en Wout Vastmans uit 6WW en aan Jochen Knabben uit 6LW.

Met grote trots kan hun biologieleerkracht melden dat Martin een zeer hoge score (80 %) haalde. Dit bleek echter nog te weinig om door te stoten naar de finale. De cesuur werd vastgelegd op 86 %.
Onze twee andere leerlingen deden het nóg beter. Zij behoren tot het selecte groepje van finalisten voor de biologie-olympiade 2017 !!!
Een dikke proficiat aan Jochen en Wout !!!

Samen met nog 15 andere Vlaamse leerlingen krijgen zij de kans om een driedaagse stage te volgen. Deze valt spijtig genoeg samen met de Romereis, dus kunnen zij hier niet aan deelnemen. Maar dit houdt hen niet tegen om op zaterdag 29 april al hun kansen te wagen in de finale. En wie weet gaan zij dan in juli Vlaanderen vertegenwoordigen in de internationale biologie-olympiade !!!
We zullen alvast duimen!!!