Felicitaties van minister Crevits en minister Muyters voor duaal leren in SAB!

Vandaag tekenden 8 leerlingen van de opleiding Kinderbegeleider duaal een overeenkomst met een kinderdagverblijf.

Het Sint-Augustinusinstituut neemt deel aan het proefproject schoolbank op de werkplek voor de opleiding Kinderbegeleider duaal. Deze opleiding is meteen een groot succes. Van de 11 leerlingen die zich inschreven, zijn 8 leerlingen erin geslaagd om een werkplek te vinden. Vandaag was de feestelijke ondertekening van de contracten. Burgemeester Van der Auwera en directeur Ludo Jacobs benadrukten in hun toespraak de unieke samenwerking tussen school en werkplek met als inzet  een maximale professionele vorming voor de kinderbegeleider van de toekomst.

De leerlingen werden verrast met een persoonlijk videoboodschap van minister van onderwijs Hilde Crevits en minister van economie Philippe Muyters.

De leerlingen legden afgelopen maand reeds een heel traject af. Zowel theoretische vorming, levensreddend handelen als sollicitatietraining kwam aan bod.

In de komende maanden zullen deze leerlingen twee dagen per week les volgen op de schoolbank en 3 dagen competenties verwerven in een kinderdagverblijf.

Dit hele traject wordt meegedragen door het Limburgs Steunpunt Kinderopvang en door Steunpunt Onderwijs. Samen gaan ze de uitdaging aan om er een kwalitatief hoogstaand traject van te maken.

 

Felicitaties van ministe Crevits en minister Muyters voor duaal leren in SAB!