Duaal leren valt in de smaak!

In het kader van ‘Project algemene vakken’ schreven de leerlingen 7 Zorgkundige duaal en 7 Kinderbegeleider duaal hun bevindingen neer over hun opleiding. En wat blijkt? Het nieuwe systeem van duaal leren valt goed in de smaak!

Waarom wij duaal leren?

“Omdat we de theorie beter begrijpen als we dit meteen kunnen toepassen in de praktijk. Wij zijn immers twee dagen op school en drie dagen op de werkplek. Wij hebben geen blokstages, waarbij je terug naar school zou moeten als je net bent ingewerkt. Nee, wij kunnen een langdurige band opbouwen met de bewoners/kinderen en het personeel. De warmte en het respect dat we van hen krijgen, is onbetaalbaar.”

“Het is ook fijn dat we op onze werkplek niet als een stagiair maar als een collega worden behandeld. Het geeft een goed gevoel dat de school en de werkplek ons het vertrouwen geven om zelfstandig en in alle vrijheid onze job te doen. Daardoor leren we onszelf en mensen in het algemeen ook beter kennen. De kans dat we na dit jaar een jobaanbieding krijgen is ook groot.”

“Je moet er wel 100% voor gaan, want het is een pittig traject. Je wordt er natuurlijk voor beloond met een maandelijkse vergoeding, waardoor je al wat kan sparen. Maar voor het geld doe je het niet. Dit doe je met je hart. Ben jij iemand met een groot en warm hart en ben je een echter werker: twijfel dan niet!”