Wees de ondernemer van je leven – PAMI @ 6 M&M

“Zorg voor een doel in je leven, werk naar dat doel en pak eventuele mislukkingen met opgeven hoofd erbij m.a.w. wees de ondernemer van je leven”. Met dit concrete ondernemersadvies sloot Dirk Jenaer,  Sales Director PAMI, onze sessie van Vlajo Ondernemer voor de klas even overtuigend af als ze gestart was.

Wie of wat is PAMI? Het antwoord luidt in twee woorden “workspace designers”. De krachtige missie van PAMI “We love to create inspiring and exciting workplaces that improve job satisfaction” vormde een ideaal uitgangspunt voor een algemene kennismaking met één van de grootste fabrikanten van kantoormeubelen in België. De focus in de uiteenzetting werd al snel het marketing gebeuren en begrippen zoals doelgroepen, USP, circulaire economie, pitch, rebranding en maatschappelijk verantwoord ondernemen passeerden vlot de revue. Een kolfje naar de hand van onze zesdejaars leerlingen Marketing & management.

De leerlingen kregen tot slot ook nog de unieke kans om hun eigen bedrijfsconcept uitgewerkt in het kader van hun Geïntegreerde Proef toe te passen op het Business Model Canvas (Alex Osterwalder) onder begeleiding van Dirk Jenaer. Op een grote poster vulden de leerlingen de 9 bouwstenen in en stelden zo visueel voor hoe hun bedrijf waarde creëert, levert, behoudt en ten gelde maakt.  Het leverde de leerlingen alvast een nieuwe, frisse kijk en meerdere originele insteken op.

De voorziene twee uren vlogen om en als afsluiting overhandigden de leerlingen hun gepersonaliseerde certificaat aan droomcoach Dirk Jenaer.

Wees de ondernemer van je leven - PAMI @ 6 M&M