Karlijn Van Briel, Business Development Manager van Zweko Optics laat 5 M&Ma kennismaken met de wereld van de ‘helmvizieren’

In het kader van het project ‘Manager meets 5 M&M’ nodigden Robin, Melisa, Khaz en Tine mevrouw Van Briel uit om te komen vertellen over haar bedrijf en over haar boeiende job. Na een indrukwekkende studieloopbaan en een internationale carrière bij Deutsche Bank koos mevrouw Van Briel resoluut voor een carrièreswitch. Ze solliciteerde bij Zweko Optics bvba in Bocholt en ze bekleedt er momenteel de functie van Business Development Manager. Zweko Optics is een gerenommeerd producent van helmvizieren voor politie- en veiligheidsdiensten en F1-piloten. Het bedrijf specialiseerde zich in het coaten van transparante en andere kunststoffen. Sinds kort wordt echter ook een nieuwe markt aangeboord. In samenwerking met de Duitse ontwerpster Ulrike Jurklies, die mevrouw Van Briel persoonlijk kende, worden nu ook kunstzinnige kunststoffen tafels en rekken op de markt gebracht. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven werden deze producten gelanceerd.

De leerlingen waren erg onder de indruk van de kennis en de gedrevenheid van deze manager, die hen ook nog eens op het hart drukte om niet te snel tevreden te zijn en vooral ‘hoog te mikken in het leven’.

Karlijn Van Briel, Business Development Manager van Zweko Optics laat 5 M&Ma kennismaken met de wereld van de ‘helmvizieren’.