Frederik Horemans begeestert 5 M&Ma met een verrassend en uitdagend toekomstbeeld!

In het kader van het project ‘Manager meets 5 M&M’ nodigden Fabrice, Olivier, Pieter en Yari Regio Manager Frederik Horemans van BlueHealth Innovation Center (supported by Microsoft) uit om te komen vertellen over zijn job. BHIC stimuleert innovatie en ondernemerschap op de kruising van technologie en healthcare in Vlaanderen.
Frederik vertelde over start-ups zoals LYNXCARE (digitaliseren van medische dossiers), BINGLI (patiënten vullen vóór de consultatie een digitale vragenlijst in om de communicatie met de arts te optimaliseren), KARATON (educatief avonturenspel voor kinderen met dyslexie), ONCOMFORT (met virtual reality wordt een patiënt minder zenuwachtig gemaakt voor een operatie) en FIBRICHECK (screening en monitoring applicatie om onregelmatige hartritmestoornissen te detecteren). Begrippen zoals virtual, augmented and mixed reality, the internet of things, artificiële intelligentie,… werden verduidelijkt aan de hand van heel concrete voorbeelden. Om te kunnen slagen als start-up moeten een aantal voorwaarden vervuld zijn: een goed idee, een opportunity (er moet een markt bestaan voor je product of dienst) en een complementair team dat bereid is om er voor 100 % voor te (blijven) gaan.
We mogen concluderen dat we niet bang moeten zijn voor de toekomst, maar we moeten wél voorbereid zijn op een gigantische revolutie in alle domeinen van ons leven. Frederik Horemans besloot zijn lezing met een citaat van Eleanor Roosevelt: ‘The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams’.

Frederik Horemans begeestert 5 M&Ma met een verrassend en uitdagend toekomstbeeld!