Ein Praktikum in Deutschland? Thibeau Siborgs (6 M&M) schafft das!

Stage lopen is grenzen verleggen. Even helemaal weg zijn uit de vertrouwde schoolomgeving en je helemaal onderdompelen in een nieuwe werkomgeving met nieuwe taken en nieuwe mensen om mee samen te werken.

Sommige leerlingen verleggen net iets meer grenzen dan andere leerlingen. Letterlijk. Door in een ander land stage te lopen in een andere taal. Thibeau Siborgs van 6 M&M kreeg de kans om twee weken stage te lopen bij Rosenbaum Fruchtimport & Logistik in Keulen en hij greep die kans met beide handen.

Maandag 25 februari gingen we op stagebezoek in Keulen. Thibeau wachtte ons op als een echte gastheer en gidste ons ruim een uur lang doorheen deze vestiging van de groothandel in fruit en groenten am Eifeltor. Van de back-office via het magazijn en de rijpkamers voor de bananen naar de key account en de drukkerij. Bij elke stop wist hij met grote precisie uit te leggen in welke schakel van het hele logistieke proces we ons bevonden. Stocklijst, LIFO, colli, WMS, QQ, … Thibeau goochelde met deze begrippen alsof het niets was, zelfs in het Duits. Na de rondleiding nam de stagementor van Thibeau ook uitgebreid de tijd om ons meer te vertellen over de Rosenbaumgroep, de verschillende vestigingen en de verschillende logistieke uitdagingen. Ze hebben hun best gedaan om Thibeau een heel gevarieerde stage aan te bieden en Thibeau ging helemaal mee in het verhaal. Ook al moest hij daarvoor ‘s morgens wat vroeger uit de veren. Op een dag vind je de stage van je leven? Onze conclusie: Logistik ist Thibeau in Fleisch und Blut übergegangen.