Een duik in de wereld van Belgische vleeskippen met ondernemer Eloy Schildermans (Pludis NV) voor 5 MMb

Maandagnamiddag mocht 5 MMb ondernemer en oud-leerling Eloy Schildermans ontvangen op initiatief van een van de vier Business Units van de klas. De dynamische ondernemer, derde generatie in het familiebedrijf, bracht meteen hommage aan de oprichter van het bedrijf, Jacques Schildermans, door het ontstaan van het bedrijf te schetsen. Het was fascinerend om te vernemen hoe een dagelijkse krantenronde met de fiets verder evolueerde naar een bestelwagen met levering van onder meer kippen en eieren tot de oprichting van een eerste slachterij in Meeuwen en uiteindelijk de huidige vestiging op het industrieterrein aan de Peerderbaan in Bree.

Aan de hand van een filmpje legde hij de kernactiviteiten van het bedrijf uit en benadrukte hij hoe vakmanschap en kwaliteit uiteindelijk resulteren in kwaliteitsproducten met de merknaam “Plufine”. De leerlingen waren geboeid bij het zien van de beelden en de bijbehorende uitleg bij deze kijk achter de schermen en er werden heel wat vragen gesteld.

Voorts lichtte Dhr. Schildermans ook een tip van de sluier op over de verschillende doelgroepen van Pludis NV en de diepgaande interpretatie van het begrip duurzaamheid in verschillende facetten van de onderneming gaande van personeel tot milieu.

Met een blik op een “gewone” werkdag van deze ondernemer en concrete tips voor onze leerlingen op vlak studiekeuze en solliciteren werd deze boeiende uiteenzetting afgerond.

Een duik in de wereld van Belgische vleeskippen met ondernemer Eloy Schildermans (Pludis NV) voor 5 MMb