Doe alles wat je doet met passie – Ondernemer Kristof Schurmans inspireert 6 B&IT en 6 M&M

Dankzij Vlajo’s initiatief “Ondernemer voor de klas” krijgen de leerlingen ook dit schooljaar weer de kans om in dialoog te treden met talrijke ondernemers. Afgelopen donderdag mochten de leerlingen van 6 B&IT en Marketing & management ondernemer Kristof Schurmans voor de klas verwelkomen.

Daags na de sessie konden de leerlingen van 6 M&M en B&IT feilloos zijn eerste drie levenstips herhalen:

  • Soms heb je geluk, soms heb je een beetje minder geluk. Omarm beide.
  • Doe alles wat je doet met passie.
  • Heb geen vooroordelen ten aanzien van andere mensen

Ook het lijvige ondernemersluik van zijn verhaal maakte indruk. De persoonlijke confrontatie met een specifiek business probleem was steeds de directe aanleiding voor Dhr. Schurmans om een nieuw bedrijf op te starten. Call center, ticket service, slimme apps,….Ze passeerden allemaal de revue tot en met een van zijn laatste projecten: een “groene” boom gemaakt uit gerecycleerd materiaal die via zonne-energie en windenergie een volledig huis van energie kan voorzien en WiFi voorziet. De maatschappelijke context was prominent aanwezig met thema’s als loonverschillen, globalisering, de organisatie van het onderwijs, basisinkomen, donut economie….en ook een filosofische insteek hier en daar kon niet ontbreken. Hij toonde aan dat je als individu het verschil kan maken.

Zijn getuigenis eindigde met een warme oproep aan de leerlingen om meer te lezen en kritischer in het leven te staan. De toekomst is immers aan hen.