Traditie én vernieuwing: Onze traditionele politieke studiereis naar Brussel (6HW)

Tradities dienen om gerespecteerd te worden. Zo ook onze politieke studiereis naar Brussel (6 maart 2018) waar een bezoek aan het federale parlement traditioneel op het programma stond. Tom De Geeter stond in voor de officiële ontvangst en legde de werking van de commissiediensten uit voor de twee klassen 6 Humane wetenschappen. Als secretaris van de commissie financiën was hij hiervoor zeker de geknipte persoon. Vervolgens doorkruisten we het peristilium, de leeszaal en het halfrond van zowel de Kamer als de Senaat. Tenslotte maakte de heer Benoit Hellings (Ecolo) zich één uur vrij voor onze school. Onze leerlingen konden hun onderzoeksvragen – in het Frans – over de Waalse steden en bijhorende politiek afvuren op deze gepassioneerde volksvertegenwoordiger: écht een meerwaarde!

Een korte doorsteek van het Warandepark met een bespreking van de voornaamste politieke gebouwen behoort ook tot de jaarlijkse traditie. Wat nieuw was: een uiteenzetting in het ‘parlement de la fédération Wallonie-Bruxelles’. Jammer genoeg voor ons Vlamingen een grote onbekende. Toch behandelt dit parlement van de Franstalige gemeenschap belangrijke onderdelen – zoals onderwijs! – binnen de Franstalige wereld. Een reden te meer voor onze studenten om doelgerichte vragen te stellen aan Franstalige politici. De mevrouwen Patricia Potigny (MR) en Isabelle Moinnet (cdH) beantwoordden onze vragen (soms té) snel binnen het halfrond van dit moderne parlement.

Het was een intense en héél gerichte uitstap naar Brussel. In het kader van hun Franstalig politiek project kunnen de laatstejaars Humane wetenschappen nu zeker en vast de vele indrukken verwerken in hun schrijfproject.

Traditie én vernieuwing: Onze traditionele politieke studiereis naar Brussel (6HW)