Politiek Project Cultuurwetenschappen start inhoudelijk sterk met Raf Terwingen

Gastspreker Raf Terwingen (federaal parlementslid en burgemeester van Maasmechelen) gaf op 12 oktober de aftrap van het politiek project ‘Arm Wallonië’ (6HW). Gepassioneerd en met kennis van zaken schetste hij verbanden tussen Vlaanderen en Wallonië. Uit eerste hand ontvingen we een zeer genuanceerd beeld van onze Waalse buren. Enkele enthousiaste reacties van onze leerlingen, geplukt uit het dankwoord aan Raf Terwingen:

Het was een hartelijk bezoek waardoor we een betere kijk kregen op de politieke partijen CD&V en de cdH. U bracht ons op een leuke en interessante manier  bij dat in een klein land als België er toch een aantal verschillen zijn tussen Vlaanderen en Wallonië. Zo wordt het burgemeesterschap in beide regio’s anders ervaren. Tevens gaf u aan dat de geschiedenis van een stad, een goed beleid, de samenwerking tussen soft- en hardware en multiculturaliteit belangrijk is voor een goed gemeentebestuur. Hartelijk bedankt! (Angenette Janssen, Elisah Vanlimbergen, Art Heynickx, Quinten Kerkhofs)

Hartelijk dank voor uw bijzonder genuanceerde uitleg die ons project een stevige duw in de rug zal geven. Ook uw persoonlijk inzicht inzake de soft- en hardware van een stad kan ons voort helpen bij het onderzoeken van Doornik. (Klara Bouchet, Kathleen Maesen, Bo Scheepers)

We vonden u een leuke, spontane man die wist waarover hij sprak. Het was aangenaam dat u op een redelijk luchtige manier over de politiek sprak. U klonk ook zeer gepassioneerd en durfde nu en dan eens af te wijken van het standpunt van uw partij, waardoor we uw eigen visie beter begrepen. U gaf ons eerst wat algemene uitleg en dan pas begon u meer specifieke antwoorden te geven, wat heel fijn en vooral overzichtelijk was. Ook het verschil tussen CD&V en cdH is ons nu duidelijk. Het was fijn om naar u te luisteren en kennis te maken met uw gemeente. Heel erg bedankt! (Anse Hamers, Sandra Braeken, Lien Broekx, Nora Jehoul)

Uw vergelijking met andere grote Vlaamse steden, zoals Antwerpen en Gent, gaven ons een duidelijk overzicht over de grootte van Brussel. Ook uw uitleg over de ligging van Brussel t.o.v. de taalgrens en de gordel waren voor ons een bevestiging dat Brussel niet als Waalse stad betiteld mag worden. Het gebruik van ‘soft- en hardware’ was tevens nuttig voor alle groepjes. (Hannah Gommers, Mirthe Luijsmans en Dries Mertens)
[FAGP id=6617]