Pi-dag 2020

Op Pi-dag wordt het bestaan van het cijfer pi gevierd, een wiskundig bijzonder belangrijk getal dat onder meer gebruikt kan worden om de omtrek van een cirkel te berekenen (2𝛑r). Dit belangrijke wiskundige getal is oneindig en begint met de cijfers 3,14159265358. Internationale Pi-Dag is daarom niet geheel toevallig op 14 maart. Deze datum wordt immers in het Amerikaans als 3-14 opgeschreven.

Op SAB vierden we deze dag gisteren al. We organiseerden voor een aantal klassen een pi-estafette waar de leerlingen zoveel mogelijk pi-opdrachten moesten oplossen om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen! De leerlingen knipten een pi in stukken om er een vierkant van te maken, ze losten meerkeuzevragen over cirkels op, ze maakten zelf pi-droedels en losten er een aantal op, ze puzzelden aan een pi-sudoku, ze stelden een pi-outfit samen voor de leraar wiskunde, …

Tijdens de middag vond ook weer onze jaarlijkse pi-finale plaats. Een wedstrijd waar de leerlingen proberen om zoveel mogelijk decimalen van pi te memoriseren. Na de voorrondes mochten twee leerlingen deelnemen aan deze finale. Hierin schreven ze elk aan een kant van een bord de decimalen van pi op. Tijdens deze spannende finale schreef Lisa Plantaz (4WETb) 102 decimalen van pi op, maar de terechte winnares was Yasmine Coonen (4ECO1) die maar liefst 390 decimalen noteerde! Een dikke proficiat Lisa en Yamine en geniet van jullie lekkere prijs!

Willen jullie ook nog een lekkere prijs winnen, dan kan je nog steeds deelnemen aan onze pi-TIK TOK wedstrijd (enkel voor leerlingen van SAB)! Stuur je gemaakte pi-TIK TOK door voor vrijdag 3 april en wie weet ben jij wel onze winnaar!
Veel succes ermee!

Pi-dag 2020