Ondernemerschap in praktijk voor 3 Economie en 3 Management & IT

Hoe richt je een eigen zaak op en vooral: hoe zorg je ervoor dat die zaak ook succesvol blijft draaien? De leerlingen van 3 Economie en 3 MI kregen op vrijdag 20 april enkele mooie voorbeelden in praktijk. In de voormiddag brachten ze een bezoek aan Sentower in Opglabbeek waar de CEO de leerlingen een uitgebreide rondleiding gaf door het park en nadien al hun vragen beantwoordde.

De leerlingen van 3 Economie zetten daarna hun uitstap verder naar Scania in Opglabbeek. Na lekkere broodjes en een interessante uiteenzetting over de geschiedenis en werking van het bedrijf door een papa van een leerling volgde een anderhalf uur durende rondleiding doorheen de Europese logistieke hoofdzetel van het bedrijf. De leerlingen konden de belangrijkste aspecten van de in- en uitkomende goederenstroom met eigen ogen zien, voorzien van deskundige uitleg van twee gidsen.

De leerlingen van 3 MI bezochten ondertussen Group Ceyssens. Het bedrijf wordt geleid door een papa van een leerling uit 3 MI en stelt 150 werknemers te werk.
Tijdens de rondleiding zagen de leerlingen het volledige productieproces van grote glaspartijen tem afgewerkte ramen. Het orgelpunt was de rondleiding door het showhouse. Geen showroom, maar een volledig afgewerkt huis dat voorzien is van de laatste nieuwe, moderne en milieuvriendelijke snufjes.

Ondernemerschap in praktijk voor 3 Economie en 3 Management & IT