“Krasse Koppen” (6HW) en Ensorproject (5HW) 

Twee klassen (5HW en 6HW) die de afgelopen weken creatief aan de slag gingen, zou het niet boeiend zijn om elkaars traject en leerproces aan elkaar uit te leggen en open te staan voor elkaars feedback? Dit hebben wij gedaan op 15 mei 2024. 

De leerlingen van 6HW hebben elk een portret geschilderd op een klein canvas. Ondanks dat er veel verschillende stijlen zijn toegepast, is dit een goed samenhangend geheel geworden. Iedereen kreeg de vrijheid om te doen wat ze wilden en dit heeft geleid tot een zeer gevarieerd eindresultaat. De meeste werken waren geïnspireerd op de expo ‘Krasse koppen’ waar 6HW eerder dit jaar naartoe is geweest. Iedereen heeft de visie van hun eigen werk kort uitgelegd en er was ook een gezamenlijk werk waar iedereen zijn/haar steentje aan heeft bijgedragen. 

Daarna was het de beurt aan 5HW om hun werk, geïnspireerd door James Ensor, te presenteren aan de leerlingen van 6HW. Omdat Ensor dit jaar 75 jaar geleden overleden is, komt er in Brussel een Ensor expo. Hier is een wedstrijd aan gekoppeld waar wij als 5HW aan deelnemen. We gaven ons kunstwerk de titel ‘Wanneer het masker valt’. Het meisje dat centraal op het werk staat zet voor het eerst haar masker af en is eindelijk zichzelf in een wereld waarin al de rest wel maskers draagt. De maskers op het werk zijn andere mensen die haar oordelend aankijken. Dit verwijst eigenlijk naar onze maatschappij waarin mensen die afwijken van de norm worden beoordeeld door anderen. We hebben ons traject en leerproces kort uitgelegd en we hebben daarna geluisterd naar de mening en feedback van 6HW. 

Het was een geslaagde, leerrijke voorstelling waarbij verschillende meningen en visies aan bod kwamen. 

(Bente Ceyssens, 5HW)

We hebben ook nog een vraag wegens de klas 5HW. Als je ons werk echt goed vindt, zouden we het fijn vinden als jullie hierop willen stemmen. Dit kan via onderstaande link.  Bedankt!

https://www.exponationale.be/project/43417