Jan Peumans voor de 11de keer in het SAB

Op 2 februari hadden wij het genoegen om Jan Peumans, voormalig voorzitter van het Vlaamse Parlement, te ontvangen op onze school. Het bezoek van de heer Peumans was een buitengewone gelegenheid voor onze klas (6 Humane wetenschappen) om kennis te maken met zijn visie op het politieke landschap.

In het kader van het Project Vrije Ruimte Cultuurwetenschappen, in samenwerking met het vak Frans, kregen we de kans om vragen te stellen die gerelateerd waren aan het thema dat we onderzoeken voor het project, zoals bijvoorbeeld het onderwijssysteem, migratie, enzovoort. De heer Peumans voorzag heldere en zeer interessante antwoorden. Het was opmerkelijk om te zien hoe hij complexe onderwerpen op een toegankelijke manier uitlegde, waardoor iedereen de kans kreeg om deel te nemen aan de discussie.

Een hoogtepunt van het bezoek was de uitleg die meneer Peumans gaf over zijn politieke loopbaan en de belangrijkste thema’s waarmee hij zich bezighield. Hij sprak openhartig over zijn ervaringen in de politiek en de uitdagingen waarmee hij werd geconfronteerd.

Aan het einde van zijn bezoek aan onze school nam de heer Peumans de tijd om informeel met de leerlingen te praten. Dit bood iedereen de gelegenheid om op een persoonlijker niveau met hem in contact te komen.

Tot slot was het bezoek van Jan Peumans aan onze school een onvergetelijke ervaring. Zijn openheid en bereidheid om te luisteren maakten een diepe indruk op ons allemaal. We zijn dankbaar dat we deze kans hebben gekregen om van zijn wijsheid te leren en dit te integreren in ons project.

Lotte Baeten & Lies Creemers