“Belofte maakt schuld” en op 13 juni was het dan zover. De voltallige directie moest een menu (4 gangen) klaarmaken voor de leerlingen van 6 OH. Een hele uitdaging, want de betrokken leerlingen zijn gewoon om gastenuurtjes voor 12 gasten klaar te maken. Bovendien schoof ook mevrouw Linda Verheyen mee aan tafel. Een kritisch publiek dus.
Na enige paniek over onvindbare ingrediënten en na het nodige zoekwerk naar de geschikte ketels, potten en pannen konden de would-be koks aan de slag. Met de nodige stress kon omstreeks 12.15 u. het eerste gerecht worden opgediend en werd rond 14.00 u. het dessert geserveerd.
Zoals het hoort stelde de voltallige ploeg zich na het dessert voor aan de proevers van dienst. Misschien uit beleefdheid, maar hopelijk toch ook wel wat gemeend werden de inspanningen beloond met een applaus. En dan volgde nog de afwas…
Hierbij voor de geïnteresseerden het menu:
- scampi’s op een bedje van veldsla, met mangosliertjes en met een mangodressing
- krachtige duivenbouillon met brunoise groentjes
- kippenoesters met spekjes, spinazie, oesterzwammen en fettuccine
- gemengd fruit met mascarpone, kwark en speculaas