Bram Theunissen Sciot neemt deel aan de selectieprocedure voor de Europese Science Olympiade

Afgelopen zaterdag heeft Bram Theunissen Sciot uit 5WWa meegedaan aan selectieprocedure voor de EUSO, de Europese Science Olympiade die zal plaatsvinden in mei 2019 in Portugal. Om uit de startgroep van meer dan 2000 deelnemers in deze selectie terecht te komen moest je afgelopen schooljaar een gouden medaillewinnaar zijn bij de JON (de Junior Wetenschap Olympiade) of een jonge finalist zijn bij een van de ‘grote’ olympiades (biologie, chemie of fysica). Bram kwam in deze selectie terecht door zijn prachtige prestatie bij de Junior Wetenschap Olympiade eind vorig schooljaar.

Een groep van uiteindelijk 17 finalisten verzamelden zaterdag in Brussel voor een proef die uit twee delen bestond : een theoretische meerkeuzevragenexamen en een praktische proef met experimenten uit alle wetenschapsvakken.

Met een prachtige score van 60/90 op de theorie en 84/120 op de practica werd Bram eerste Limburger en behaalde hij een tiende plaats. Dit is een zeer mooie score, zeker wetende dat hij moest concurreren met enkele leerlingen uit het zesde jaar. Ook al is hij dus niet bij de drie finalisten die België mogen vertegenwoordigen op de EUSO in Portugal, toch mag Bram terug kijken op een mooi parcours. Proficiat !

Foto’s van die dag zijn te vinden op https://euso.be/EUSONl/Selectieproef/Resultaten/page/resultaten.html