SAB-ambassadeur Leen Ceyssens aan het woord

Graag jullie aandacht voor onze volgende SAB-ambassadeur.
Leen Ceyssens studeerde in 2011 af van het SAB en heeft ondertussen al een indrukwekkend Europees parcours afgelegd.

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Op dit moment woon ik in hartje Praag. De afgelopen jaren heb ik in Italië, Bree, Antwerpen en Montpellier gewoond. Ik hou ervan om niet te lang op één plek te zijn, maar om zoveel mogelijk te ontdekken.

Door het expatavontuur waar ik nu in zit, woon ik samen met 4 andere expats waaronder ook één Belg. Ik ben single, werk het merendeel van de tijd die ik heb, maar op vrijdag ben ik te vinden in de yoga studio. Tijdens de weekends breng ik veel tijd door in de mooie natuur van Tsjechië of in de prachtige stad waar je heerlijk kan relaxen in één van de vele “beer gardens”.

Welke studies heb je op SAB afgelegd en welke studies heb je (al dan niet) nadien afgelegd?

Op SAB heb ik bewust gekozen voor Economie – moderne talen. Nadien heb ik een bachelor & Master in Business administration met een major in Internationale economie en minor in Finance voltooid, aan KU Leuven campus Antwerpen.

Tijdens mijn master aan de KU Leuven werd ik geselecteerd om een tweede master in International business te doen aan de Montpellier Business school. Dit gaf mij de kans om de theoretische kennis die ik verworven had aan de KU Leuven in praktijk te brengen tijdens presentaties en business cases aan de Business School van Montpellier.

Wat heeft je hiervoor doen kiezen? Heeft je opleiding op onze school ook een invloed gehad?

Ik heb altijd een sterke interesse in economie gehad, waarschijnlijk door de entrepreneurial background in mijn familie, bovendien heb ik altijd een voorliefde gehad voor talen. Voor mij de perfecte combinatie. Ik ben van nature een generalist. Economie is voor mij een perfecte keuze aangezien dit raakvlakken heeft met cultuur, sociale omgeving en wiskunde.  

Had je het gevoel dat je goed was voorbereid op je studies/carrière?

Aangezien mijn keuze aan de KUL in lijn lag met mijn eerdere studies was ik degelijk voorbereid.

Zou je opnieuw dezelfde studierichting kiezen (in het middelbaar, in het hoger onderwijs)? Waarom (niet)?

Zeker weten! Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze.

Welke goede herinneringen heb je aan je tijd op het SAB (Sint-Augustinusinstituut Bree)? Aan welk vak/welke leraar op SAB heb je de beste herinneringen?

Natuurlijk zullen de uitstappen naar Parijs en Italië me altijd bijblijven.  Ook aan mijnheer Umans houd ik goede herinneringen over. Hij wist ons altijd op zijn “unieke” wijze te motiveren voor zijn vak.

Kan je je huidige job kort omschrijven? Welke functie oefen je uit in welk bedrijf/instelling?

Ik werk voor Ab-Inbev, een multinationale marktleider in het produceren van bier, in het business service center in Praag. Hier ben ik Accounts receivable specialist voor Spanje en Italië. Dit houdt in dat mijn dagelijkse activiteiten erin bestaan om het proces van inkomende betaling te automatiseren en te vergemakkelijken. Concreet houdt dit in dat ik analyses maak om te zien waar de knelpunten zitten en op basis hiervan voorstellen formuleer om dit te optimaliseren.

Welke tips wil je meegeven aan de jongeren van SAB?

Doe wat je graag doet! Ik heb in mijn omgeving heel veel bekwame mensen ontmoet, die jammer genoeg niet op een succesvolle manier afgestudeerd zijn omdat ze niet deden wat ze graag deden. Interesse is voor mij altijd een zeer sterke motivator geweest.