Leerlingen van 6 Economie schrijven het beste ondernemingsplan van Vlaanderen!

Het afgelopen schooljaar schreven de leerlingen van 6 Economie-wiskunde in groepjes in totaal 4 Engelstalige ondernemingsplannen voor een zelfbedacht business idea. Na een brainstorm op de Corda campus, verschillende pitching momenten binnen en buiten de schoolmuren, de opmaak van een Business Model Canvas en vele uren schrijven aan het eigenlijke ondernemingsplan, werden de resultaten bezorgd aan Unizo als deelname aan de Plankgas ondernemerswedstrijd.

In totaal 227 ondernemingsplannen werden door scholen uit heel Vlaanderen ingediend. De vier ingestuurde projecten van onze leerlingen van 6 Economie-wiskunde kregen van de jury allemaal positieve commentaren en goede punten. Jana Wouters, Julie Allary en Toon Vandermeulen slaagden er uiteindelijk in om in de top 3 van deze wedstrijd te belanden.

Op vrijdag 10 mei gingen al de leerlingen dan ook naar de finale van Plankgas in Comics Station in Antwerpen. Daar kwamen Julie, Toon en Jana met hun business idea ‘Rub the Rubbish’ als winnaar uit de bus. Met hun uitgewerkt concept van een gezelschapsspel met als doel kinderen afval te leren sorteren, wisten ze de jury te overtuigen en kregen ze de titel van het beste ondernemingsplan van Vlaanderen.

Een dikke proficiat aan alle leerlingen van 6 Economie-wiskunde voor het mooie resultaat! En de kroon op het werk: die volgt op vrijdagavond 24 mei, wanneer ze in het stadhuis hun ondernemingsplannen voorstellen aan ouders, familie en vrienden tijdens de slotpresentatie van het project vrije ruimte!

Leerlingen van 6 Economie schrijven het beste ondernemingsplan van Vlaanderen!