Grootouderdag 3ZW

Op donderdag 30 mei organiseerden de leerlingen van het derde jaar Zorg en welzijn een grootouderdag.

Het thema was “De tijd van toen” waarbij de leerlingen met hun grootouders in gesprek gingen over de verschillen tussen vroeger en nu.

Vooraf mochten de leerlingen vragen opstellen over diverse thema’s zoals school, vrije tijd, liefde, familie, en het maken van keuzes. Ze zorgden zelf voor de decoratie van het lokaal met collages van foto’s van henzelf met hun grootouders, posters, en quotes over de richting Zorg en welzijn. In de ochtend bakten ze koekjes en wafels om de grootouders iets lekkers bij de koffie aan te bieden.

De grootouders kregen ook een rondleiding van de leerlingen, waarbij ze kennismaakten met een smartboard, de vaklokalen, de nieuwe sporthal, en meer. Ze kregen uitleg over alle mogelijkheden op onze school en waren erg onder de indruk van de moderne voorzieningen.

De grootouders kwamen uit verschillende delen van Limburg, en er was zelfs een oma aanwezig die uit Marokko was overgekomen. Zo konden de leerlingen niet alleen de verschillen tussen vroeger en nu ontdekken, maar leerden ze ook culturele verschillen kennen. Dit was een verrijkende ervaring.

Het was een gezellige namiddag!

Grootouderdag 3ZW