Driedaagse derdes 2019!

Op woensdag 25 september vertrokken onze derdejaars naar goede jaarlijkse gewoonte op driedaagse. Ook dit jaar ging de trip naar Summercamp Heino in Overijssel (Nederland). Ook dit jaar werd er een tussenstop gemaakt in Burgers’ Zoo in Arnhem. Samen met hun hele klas verkenden de leerlingen deze prachtige dierentuin en maakten ze de opdrachten die de leerkrachten aardrijkskunde, biologie en PAV voorzien hadden. Daarna ging het verder naar onze eindbestemming: Summercamp Heino. Nadat iedereen zijn of haar bed netjes had opgemaakt en de koffers waren uitgepakt, was het tijd voor het avondeten, gevolgd door de Franse film ‘Les intouchables’.

Op donderdag vond de sportdag plaats! Dit was een combinatie van enkele traditionele sporten, zoals netbal, hockey, kubb, voetbal, … en het avontuurlijke “Challenge parcours”. Heel wat leerlingen bewezen dat ze geen last hadden van hoogtevrees en legden moeiteloos het touwenparcours af. Nadat iedereen ‘s avonds fris gedoucht was, was het tijd om de benen los te gooien op de dansvloer van de disco. Dit jaar werd er enthousiast gezongen en gedanst. Voor degenen die dit niet meer zagen zitten na zo’n vermoeiende dag, was er een gezellige spelletjesavond voorzien. Om middernacht was het dan voor iedereen bedtijd!

Ook op onze laatste dag waren er nog enkele leuke activiteiten voorzien. Onze derdejaars werden opgesplitst in 2 groepen, waarbij de ene groep een wandelzoektocht deed en de andere groep relationele en seksuele voorlichting kreeg. Na de pauze werd er dan gewisseld. Aan alle mooie liedjes komt een eind en zo was het na het middageten helaas tijd om de koffers weer in te pakken en de huisjes op te ruimen. Om klokslag 15u vertrokken de 3 bussen dan richting Bree, waar de ouders ons bij aankomst stonden op te wachten!