Ciao Don Bosco Gerdingen!

Een tijdje geleden kregen de leerlingen van 5ORA een uitnodiging van de lagere school Don Bosco van Gerdingen om op 18 januari naar de Kim Clijsterszaal van het gemeentehuis van de Stad Bree te komen voor een overlegmoment in het kader van MOS (Milieuzorg op School) en internationalisering. De lagere school Don Bosco wilde namelijk al langer contacten leggen met scholen in het buitenland om samen te werken rond milieuprojecten, maar dit was tot nu toe nog niet gelukt. Op die vergadering van 18 januari is het idee ontstaan om samen te werken met een lagere school uit Volpago, Italië, zustergemeente van Bree. Een eerste stap was de lagere school Don Bosco voor te stellen aan de lagere school van Volpago. De leerlingen van 5ORA zouden hen helpen bij deze presentatie.

Dus op donderdagnamiddag 22 maart, op Wereldwaterdag, zijn de leerlingen van het 5de en 6de studiejaar van de lagere school van Gerdingen naar onze school gekomen om, samen met de leerlingen van 5ORA, te werken aan hun internationaliseringsproject.

Om 12.30 uur kwamen ze, na een wandeling van 5 km in het kader van Wereldwaterdag, aan in onze school. Daar werden zij allemaal getrakteerd op een duurzame, vegetarische broodjesmaaltijd en overheerlijke waters met smaakjes. Dit alles werd piccobello verzorgd door de leerlingen van 4VVa.

Na de buikjes rond te hebben gegeten was het tijd om te starten met het project. De leerlingen werden in groepjes ingedeeld en begonnen met veel enthousiasme aan het ontwerpen van hun presentatie. Er werd geposeerd, er werden foto’s getrokken, filmpjes gemaakt, het ene nog spectaculairder dan het andere. De leerlingen van Don Bosco probeerden zelfs een klein woordje Italiaans te spreken. Zij werden geholpen door Willy Mallet en Jacky Stijven, dé contactpersonen met Volpago.

De tijd vloog voorbij en om 15.20 uur kwam er veel te snel een einde aan een drukke, maar succesvolle projectdag.

Een hele dikke merci aan de leerlingen van 5ORA en hun begeleiders.

Ciao Don Bosco Gerdingen!