[email protected]

Gerdingen kerk 06.00 uur: heel wat supporters (dankjewel collega’s) wuifden ons uit voor de start van een waanzinnige onderneming. Onder de 21 fietsers van Bike4life 7 leerlingen van onze school (Ardjun, Stef, Stan, Tuur, Yannick, Bram en Wout).
In het donker deden we de eerste 65 km van het parcours met slechts één constante: regen. Toen al moest er een beetje op karakter gefietst worden. Bij de eerste stop werden de reserves terug aangevuld (een warme tas soep en droge sokken en handschoenen hielpen).
Deel 2 van onze rit ging het vlotst (uitgezonderd enkele lekke banden) want de wind spaarde zich nog en de regen bleef even uit. Na 105 km en een lekkere spaghetti kwam er dan een ‘horrorstuk’ van 65 km. Wind pal op de neus, bakken regen, ondergelopen fietspaden en veel modder. Hoe sterk is de eenzame fietser dan? Eenzaam waren we in elk geval niet, en onze moral bleef goed. Na 170 km stond er dan (kippenvelmoment) een hele bus supporters (familie, vrienden, maar ook enkele leerlingen/collega’s van SAB, dankuwel) klaar om ons te verwelkomen in Evergem. Amai dat gaf een boost!
Een stevige portie pannenkoeken en preisoep deden ons opnieuw dromen van de eindbestemming maar dat waren nog 50 km. Nu speelden de wind, de donkerte en de vermoeidheid in ons nadeel. Alle fietsen kraakten en piepten, de banden zaten er helemaal door (laatste 15 km 3 platte banden en een valpartij), net als wij, maar opgeven: nooit. Om 21.20 uur kwamen we dan in Kortrijk op de parkeerplaats opgedraaid, voor de tweede keer luid aangemoedigd door de vele supporters. Wat een heerlijk gevoel.
De gedachte aan onze lieve collega Iris was de hele dag voelbaar aanwezig. Dat was mooi. Net als de 19 000 EUR die we samen met Bike4life bij elkaar hebben gebracht. Bedankt ook SAB (collega’s en leerlingen) voor jullie morele steun. Nogmaals bedankt aan de 7 ‘jonge leeuwen’ (Ardjun, Stef, Stan, Tuur, Yannick, Bram en Wout) die het fantastisch gedaan hebben.

Jo Palmers

Bike4life@SAB