Antwerpen, dat smaakt!

Maandagochtend 27 mei… de leerlingen van 7 Thuis – en bejaardenzorg/zorgkundige en Kinderzorg staan in Neerpelt klaar om naar Antwerpen te vertrekken. De driedaagse onder begeleiding van mevrouw Stevens en mevrouw Evens kan starten.

Aangekomen in Antwerpen trok de groep naar de jeugdherberg. Pulcinella is een aanrader! Het is een strak, modern gebouw waarin iedereen zich welkom voelt. Na het inchecken op naar et inloophuis in Antwerpen-Noord. Hier hebben wij een uitleg gekregen over de werking van de organisatie en ook een rondleiding doorheen de wijk gekregen. De dag werd afgesloten met een lekker Italiaans gerecht en een quiz!

Al snel was de tweede dag daar. De leerlingen van TBZ hebben de hele groep begeleid naar het Roze Huis. Dit is een ontmoetingsplaats en hét informatiepunt voor holebi’s en transgenders in de stad en provincie Antwerpen.

De leerlingen van KZ hebben ondertussen een bezoek gebracht aan Elegast Conscience. Dit is een centrum voor residentiële opvang voor minderjarigen die om verschillende redenen tijdelijk niet thuis kunnen blijven bij hun ouders. Na de lunch hebben alle leerlingen uitleg gekregen over Kamiano. Er werd gesproken over maatschappelijke kwetsbaarheid, armoede, diversiteit en hulpverlening.

Later op de avond hebben de leerlingen kennis gemaakt met ‘de boot‘ van Gert Verhulst. De avond werd afgesloten met een adembenemend uitzicht vanuit het MAS en een avondwandeling.

De volgende dag na het ontbijt, zijn wij vertrokken naar de jeugdpolitie in Borgerhout. Volgens de leerlingen het meest boeiende bezoek met pakkende getuigenissen.

Al snel was het tijd om de trein terug naar huis te nemen.

We kunnen zeggen dat dit een leerrijke en fijne driedaagse was vol met herinneringen en een supertoffe groep!

Antwerpen dat smaakt!