4BW bezoekt de luchthaven van Luik

Op maandag 9 oktober hebben de leerlingen van 4BW een unieke kans gekregen om de luchthaven van Luik te bezoeken achter de schermen. Eerst kregen we een presentatie en kwamen we meer te weten over de werking en de geschiedenis van de luchthaven. Wist je dat de luchthaven eerst gebruikt werd als militaire basis? Dat deze luchthaven voornamelijk goederen vervoert? Dat ze gespecialiseerd zijn in het vervoeren van paarden, maar ook zelfs ooit een giraf en een dolfijn hebben moeten transporteren.

Vervolgens zijn we langs de security gegaan en zijn we door de metaaldetector moeten lopen. Hier hebben we tijdelijk onze pas moeten afgeven. Dit zijn de standaard veiligheidsmaatregelen om de luchthaven te betreden.

Vervolgens mochten we plaatsnemen in een bus waarbij we een tour gemaakt hebben over het luchthaventerrein. Dit was heel interessant. We zagen tankwagens, grote cargovliegtuigen, een privéjet en hangars waar vliegtuigen hun onderhoud kregen. Zowel tijdens de presentatie als de rondleiding werd ons de uitleg gegeven in het Frans.

4BW bezoekt de luchthaven van Luik