Boekenbedeling via Iddink

Binnenkort kan je via de website van Iddink (www.iddink.be) je boeken bestellen. De specifieke besteldatum is echter nog niet bekend. Je kan je e-mailadres op de website van Iddink achterlaten, je ontvangt dan een e-mail zodra de boekenlijst beschikbaar is.

• ga naar de website www.iddink.be
  • klik op de knop “Voor leerlingen” (als je de website voor het eerst bezoekt, anders ga je gewoon verder met de volgende stap)
  • klik op de knop “Bestellen” (menu links van het scherm)
  • vul de gegevens (inlognaam en wachtwoord) van je persoonlijk account in. Deze gegevens staan op je factuur, inleverbon, …)
  • klik vervolgens op “Login”
  • schoolcode: DKYNVY5K

In de boekenlijst staan ALLE boeken AANgevinkt. Controleer alle boeken. Heb je bepaalde boeken niet nodig (omdat je ze al hebt via broer/zus, …) dan moet je deze in de lijst AFvinken. Dus alle boeken die in de lijst aangevinkt staan worden geleverd.

Bestel tijdig, best vóór woensdag 8 juli 2020. Zo ben je zeker dat de boeken tijdig geleverd worden. Ook na 8 juli 2020 kan je nog boeken bestellen, maar dan kan Iddink niet garanderen dat de bestelde boeken vóór 1 september 2020 geleverd zijn.

Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een e-mail. Je kan de levering van je boekenpakket opvolgen via www.iddink.be op het tabblad “Voor leerlingen” bij de optie “Klantenservice” (menu links van het scherm). Ben je niet thuis op het moment dat je boeken worden geleverd, dan vind je een kaartje in de brievenbus met aanwijzingen waar je je pakket kunt ophalen.

Controleer je pakket na ontvangst. Vergelijk de titels van de boeken met de pakbon die ook in je boekenpakket zit.

Indien je de boeken op eigen initiatief (dus niet via Iddink) aankoopt dan kan je de boekenlijsten met de titels en ISBN-nummers per studierichting downloaden (zie punt 5: Boekenlijsten. Neem wel de boekenlijst voor het schooljaar 2020 – 2021).

Binnenkort kan je via de website van Iddink (www.iddink.be) je boeken bestellen. De specifieke besteldatum is echter nog niet bekend. Je kan je e-mailadres op de website van Iddink achterlaten, je ontvangt dan een mail zodra de boekenlijst beschikbaar is.

• ga naar de website www.iddink.be
  • klik op de knop “Bestellen” (menu links van het scherm)
  • klik vervolgens op “Login”
  • schoolcode: DKYNVY5K

Bestel tijdig, best vóór woensdag 8 juli 2020. Zo ben je zeker dat de boeken tijdig geleverd worden. Ook na 8 juli 2020 kan je nog boeken bestellen, maar dan kan Iddink niet garanderen dat de bestelde boeken vóór 1 september 2020 bij jou thuis geleverd zijn.

Leerlingen die bepaalde boeken nodig hebben om de bijkomende proeven, vakantietaken of ingangsexamens voor te bereiden kunnen deze bij Iddink terug opvragen.

Stappenplan:

• neem zo snel mogelijk contact op met Iddink op volgend telefoonnummer: 014 30 41 70;
  • geef je naam, adres en klantnummer door;
  • geef de juiste titels en ISBN-nummers door van de boeken die je opvraagt. Deze gegevens kan je in de boekenlijsten per jaar en studierichting terugvinden (zie punt 5 Boekenlijsten. Neem wel de boekenlijst van het schooljaar 2019-2020). Zorg dat je de juiste gegevens aan Iddink doorgeeft;
  • geef ook aan dat je de boeken voor een examen nodig hebt en vraag aan Iddink om de boeken “MET VOORSLEEP” te verzenden. De bestelling wordt dan met voorrang behandeld en met spoed verzonden.

Binnenkort zal je van Iddink per e-mail een inleverformulier ontvangen met daarop alle boeken die je moet inleveren. Het inleverformulier ontvang je ongeveer twee weken voor het inlevermoment. Het inleverformulier ontvang je op het e-mailadres dat je gebruikt voor je Iddink account.

Alle in te leveren huurboeken steek je samen met het inleverformulier in een plastic zak. De 3e, 4e en 5e jaars nemen de plastic zak mee naar het lokaal waar ze het terugkommoment hebben. De 6e jaars die examens hebben, laten de zak staan in de gang van het lokaal waar ze examens hebben.

Nadien stuurt de school het hele pakket naar Iddink waar alles verder wordt verwerkt. Iddink gebruikt het inleverformulier om de ingeleverde boeken aan de juiste persoon te koppelen, daarom is het belangrijk dat je het inleverformulier zeker niet vergeet.

Voordat je de boeken inlevert:

• voeg bijlagen en andere toebehoren zoals CD-rom’s en CD’s bij het boek. Op het inleverformulier kan je zien of er nog een bijlage, CD, … bij het boek hoort;
  • verwijder kaftpapier en losse blaadjes;
  • de nota’s die je in potlood in het boek hebt geschreven, gom je uit;
  • leg de boeken op volgorde van het inleverformulier.

Lever zeker al je boeken in. Indien je een boek niet inlevert, ontvang je van Iddink een rekening (65% van de nieuwprijs).

Af en toe worden er ook boeken aangekocht i.p.v. gehuurd. Onder bepaalde voorwaarden koopt Iddink aan het einde van het schooljaar die boeken terug (geen werkboeken). Op de website van Iddink vind je onder het menu “Downloads” de optie ‘Koopinleverformulier’. Op dat formulier staat vermeld welke boeken Iddink terugkoopt en voor welke prijs. De boeken die je wil verkopen aan Iddink, steek je samen met de boeken en het ‘koopinleverformulier’ in dezelfde plastic zak als de huurboeken.

Deze gegevens (titel en ISBN-nummer) moet je gebruiken als je boeken voor bijkomende proeven, vakantietaken of ingangsexamens terugvraagt.  Doe dit zo snel mogelijk en geef door dat ze de bestelling met spoed moeten behandelen

Deze lijsten moet je enkel gebruiken als je NIET via Iddink de boeken voor het nieuwe schooljaar aankoopt.