Werken aan de nieuwe speelplaats gestart!

Afgelopen week is de aannemer gestart met de werken aan de nieuwe speelplaats. Onze speelplaats zal een heuse metamorfose ondergaan. Op regelmatige basis zullen we een stand van zaken geven. In januari nemen we de nieuwe speelplaats in gebruik!

SAB neemt deel aan Internationaal Wiskundetoernooi

Op vrijdag 20 september 2019 organiseerde KULeuven in samenwerking met de universiteiten van Bonn en Nijmegen het Internationaal wiskundetoernooi. De wedstrijd werd gelijktijdig ook in Nederland en Duitsland gehouden. In Leuven namen 55 teams uit heel Vlaanderen nemen deel. Van onze school waren er twee teams ingeschreven. In de voormiddag was er een estafette ronde met allerlei wiskundige raadsels en …

Breng je sportclub naar school

Op woensdag 18 september vond de actie ‘Breng je Sportclub naar school’ opnieuw plaats. Sport Vlaanderen roept die dag alle leerlingen op om in de outfit van hun sportclub naar school te komen. Want sporters beleven meer!

Wetenschappers oefenen labovaardigheden in

Wetenschappen studeren betekent ook dat je over goede labovaardigheden moet beschikken. Tijdens de eerste lessen van biologie en chemie oefenden de leerlingen van 5 Wetenschappen-wiskunde hun competenties ‘gebruik bunsenbrander’ en ‘microscopie’ in. Dit zal hun zeker helpen bij de vele wetenschappelijke onderzoeken die nog zullen volgen dit schooljaar.

Schaakclub SAB gaat van start!

Maandag 9 september 2019 was de eerste van 30 maandagen dat schaakclub SAB bij elkaar kwam. Heel wat schakers begonnen er meteen aan, anderen hadden nog eerst enkele spelregels nodig. De hersenen kraakten al stevig bij de onderlinge wedstrijden. Op dit moment zit de schaakclub vol, maar er komen zeker nog initiatieven om nog meer leerlingen te laten schaken. Dus …

Oud-leerling Tim Vanmierlo zorgt voor belangrijke primeur!

Oud-leerling Tim Vanmierlo (afgestudeerd in 2001 van de richting Wetenschappen – wiskunde) verscheen recent in de pers in het kader van een belangrijke ontdekking in het onderzoek naar progressieve MS. Dat is de tweede fase van de ziekte waarbij er geen herstel meer mogelijk is. TVL publiceerde volgende reportages:    Het Laatste Nieuws publiceerde volgend artikel: Onderzoekers van UHasselt …

Sport nu voordelig na school met de SNS-pas!

Vanaf dit schooljaar kunnen leerlingen van het secundair onderwijs in Bree een SNS-pas aankopen. De SNS-pas is een sportpas waarmee je gedurende het schooljaar aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met een SNS-pas kan je sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil! Een SNS-pas kost slechts € 30 voor 15 weken of € 45 voor …

Terugkomdag oud-collega’s

Een kleine duizend jaar aan onderwijservaring, dat kregen we vandaag op bezoek op onze school. Een 25-tal oud-leerkrachten ging graag in op de uitnodiging om hun oude werkplek nog eens te bezoeken. Na een kort welkom, een rondleiding in de nieuwbouw, een stukje taart werd de gezellige namiddag afgesloten met vooral veel goede herinneringen!  

Oud-leerling Julie Devillé in het VRT-journaal!

Oud-leerling Julie Devillé werd vandaag door de VRT geïnterviewd over haar inschrijving voor de lerarenopleiding in de UCLL. Wij kunnen alleen maar achter deze keuze staan! Veel succes Julie en waarschijnlijk tot snel 😉 Bekijk hier het interview!

En we zijn gestart!

2 september 2019, een bijzondere start. We verwelkomen vandaag 918 leerlingen waarvan 224 nieuwe leerlingen! Bovendien nemen we vanaf vandaag ook onze nieuwbouw in gebruik en starten de werken op de speelplaats! Wij kijken uit naar een #straf #warm en #uniek schooljaar!