Leerkrachten sterker dan winnaar SAB Cup

Met een nipte zege tegen de winnaar van de SAB Cup 2016-2017 zetten de leerkrachten hun ongeslagen reeks verder. Benieuwd wie volgend jaar de uitdager wordt.

Goalie Jo Palmers, in een vroeger leven nog flankspeler bij eersteprovincialers Meeuwen en Gruitrode, hield in een prangende slotfase de netten schoon. “Gielen pakte mogelijk nog meer ballen. Maar er zaten inderdaad enkele mooie saves bij. Dat mocht ook wel na die blunder op de 3-3”, zo relativeerde hij zijn prestatie.

Met drie goals in het verlies was FC RCBS op achtervolgen aangewezen. Aabbou dirigeerde de roodhemden naar de aansluiting en Vandebeek maakte op een diefje gelijk. Leekens en Lemmens zorgden voor de voorsprong maar Rouffa stelde even vaak gelijk. Met een onverwachte trap op doel knalde Lemmens alsnog de overwinningstreffer tegen het net.

Een eerste onvermijdelijke conclusie: FC RCBS werkt op een dieselmotor. In de finale van de SAB CUP kon het de scheve situatie nog rechtzetten, dat was gisteren tegen een ploeg met enkele ervaren overjaarse rotten niet het geval. Een tweede: ondanks een gehavende enkel trok Lemmens de leerkrachten over de streep met enkele cruciale goals.     

 

FC RCBS 5 – Leerkrachten SAB 6

FC RCBS: Gielen, Aabbou, Vandebeek, Rouffa, Vleeschouwers, Knoops, Camps.

Leerkrachten: Palmers, Lemmens, Janssen, Leekens, Coninx, Umans, Schouteden, Convents, Marroccoli, Stienissen

DOELPUNTEN: Lemmens 0-1, Leekens 0-2, Schouteden 0-3, Aabbou 1-3 en 2-3, Vandebeek 3-3, Leekens 3-4,  Rouffa 4-4, Lemmens 4-5, Rouffa 5-5, Lemmens 5-6.

STRAFSCHOP: Aabbou (omgezet): 1-3.

SCHEIDSRECHTER: Bollen.

TOESCHOUWERS: 400.

 
Leerkrachten sterker dan winnaar SAB Cup