Kick off – warmste trimester!

Afgelopen middag vond de kick off plaats van het warmste trimester op SAB onder een stralend zonnetje!
Het idee is immers ontstaan om van het eerste trimester van dit schooljaar “het warmste trimester” te maken.

We hebben als school ervaren (zie campagne “strafste school” vorig schooljaar) dat we samen mooie dingen kunnen realiseren en dit willen we dan ook verder zetten gedurende dit trimester/schooljaar.
Traditioneel vindt op het einde van het eerste trimester “de warmste week” plaats van Studio Brussel. Tijdens die warmste week worden tal van VZW’s gesteund door acties die in heel Vlaanderen worden opgezet. En dit jaar vonden we het tijd voor SAB om ook de handen uit de mouwen te steken voor de VZW “Kom op tegen kanker”. Ook wij worden immers vaak geconfronteerd met de ziekte

Afgelopen middag hebben we op de speelplaats het startschot gegeven samen met burgemeester Liesbeth Van der Auwera. Er zullen ongetwijfeld tal van acties opgezet worden tijdens het eerste trimester om geld in te zamelen ten voordele van “Kom op tegen kanker” maar één speciale actie willen we graag nu al in de kijker zetten.

Op vrijdagnamiddag 17 november zullen de leerlingen lesvrij gemaakt worden en wordt van de klasgroep en de klassenleraar een inspanning gevraagd in de vorm van een marathon (we noemen dit graag warmathon). Tijdens die warmathon die duurt van 13.00 u tot 15.00 u is het de bedoeling dat de leerlingen zelf een activiteit bedenken die geld opbrengt ten voordele van het goede doel. Vanaf 15.00 u tot 22.00 u organiseren we vervolgens op onze speelplaats “SAB for life”. Tijdens dit event zullen we vanuit de container op de speelplaats radio maken in samenwerking met FM Goud. Alles zal dus ook live via de radio te volgen zijn. We plannen tijdens die avond uiteraard nog tal van activiteiten en nodigen u hier ook graag op uit. Noteer de datum/uur alvast in uw agenda.Het belooft een warme, sfeervolle en gezellige avond te worden!

Burgemeester Liesbeth van Der Auwera daagde onze leerlingen ook uit. De stad zal de 3 klassen die procentueel het meeste geld inzamelen tijdens deze warmathon belonen met 3. een ontbijt bij Welzijnsschakels 2. een lunch in het sociaal restaurant ‘De Kleine Kaart’ en 1. de VIP winterbarbecue bij de opening van de ijspiste waar ook de warmste week van de stad plaatsvindt! 

Wij wensen jullie allen een bijzonder warm eerste trimester toe!

Kick off warmste trimester!