Europese Week van de Afvalvermindering

Van 18 tot en met 26 november was het de Europese Week van de Afvalvermindering. Tijdens deze week draaide het allemaal rond de 3 R’s:

  • Reduce waste
  • Reuse products
  • Recycle material

Ook op SAB hebben we aandacht gehad voor deze week. Dat kon je op Smartschool zien door het pakkende filmpje en een quiz over afval.

Maar vanuit de leerlingenraad werden nog een aantal voorstellen gedaan. Zij vonden het leuk als er in de lessen van PO gewerkt zou worden rond afval. En het resultaat mag er zéker zijn. De leerlingen van 3 en 4 VV hebben cactussen van PET-flessen gemaakt en aan lokaal 7 kan je prachtige afvalkunstwerkjes bewonderen.

De leerlingen merkten ook op dat er de laatste tijd veel zwerfvuil op de speelplaats achterbleef. Daarom wilden ze een experiment doen en het zwerfvuil gedurende één week op de speelplaats laten liggen. Iedere dag werd een foto genomen van de speelplaats en zoals jullie kunnen zien was de speelplaats op vrijdag getransformeerd tot een stort!

Elk jaar komen miljoenen tonnen afval terecht in oceanen, op stranden, in bossen en elders in de natuur. Een van de voornaamste oorzaken is dat wij er ons te weinig bewust van zijn.

Het is nu het moment om er iets aan te doen…

Wij rekenen op jou!!

 Verslag Europese Week van de Afvalvermindering